Az alábbi cikk, amiből részletet írok, a www.divany.hu oldalról való, a Feldmár Andrással készült interjúból. Bírom ezt a Feldmárt, amellett, hogy tök elvont, ahogy minden belevaló pszichológus.

 

"Csíkszentmihályi Mihály flow-gondolata arról szól, hogy a boldogság nem direkt cél, hanem egy mellékhatása annak, ha minden kapacitásommal, energiámmal, hitemmel benne vagyok abban, amit csinálok. Ha versenyautót vezetek, és túl lassan haladok, akkor gondolkozhatok a vacsorán, ha túl gyorsan megyek, akkor meghalok. De ha annyira megyek gyorsan, hogy ne haljak meg, de nincs időm gondolkozni, az a flow, és a jó formula arra, hogy boldog legyek. 

Ha valaki benne marad olyan helyzetben, ami neki nem jó, az sokszor nem azért van, mert nem akar boldog lenni, hanem mert fél, hogy nincs jobb."

Ezen kívül még azt mondja Feldmár, hogy úgy lehet jól boldogulni az életben, ha "csináljuk". Ha nem félünk megélni a helyzeteket - mert akkor nem unatkozunk, és nem biztos, hogy ezáltal megtörténik a jó, de mi megtettük, amit lehetséges. 

 

Szerző: lighthouse  2010.01.10. 12:24 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lighthouse.blog.hu/api/trackback/id/tr741660900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása